pengalaman pertama msk wad..


salam,
lama gila dak wat post.

ni, baru kluar dr wad ld..
bru kna operation kat hidung..
fuhh....
SAKIT GILAA>>>
idung msh bleading
tp dr. kata bleh blk ruma..
trpaksa la wat post..
hahaha...
walaubagaimana pun ni la pengalaman pertama kat wad,
sehari semalaman yg seperti 4 hari..






mulanya.. dctr. tu nak wat checkup jak..
tp tba2 dia masukkn 4 inch kapas ke dlm idung (sungguh derita)
pastu dia srh msk wad n kta akn wat operation..
wahhhh.. satu family trkejut.. ak pn terkejut la jgk.. hehehe

wad kat ld sugguh cntk dn kemas brbnding wad kat kk (h. elizabeth)
nurse nya plak mesra dn pantas dlm mlaksanakn tugas..

mereka bg pakaian warna putih, pastu kena buka underwear..
hehehe...

lps dua jam brng kat ktl.. head nurse dtg kata kta "kita akan pergi ke bilik operation skrang" (cam skuad polis plak, hahaha)
anyway, dorang pun wat check up tnya klu ada brng kemas n brg len kat bdn
yg peliknya dia asyik tanya
"dah bukak spender ke dek?"
soalan ni malar kena tnya.. tk silap 6 kali..
6 kali tu la jugak terpaksa tebal muka kena jawab..


dlm blk operation tu sejuk gilaa...
lama jugak nak tunggu dctr. tu smpi..
dlm bilik operation tu ak hnya duduk diam
menahan kesakitan.. tp ak tr dengar perbualan mereka:

dctr : tlg bg headlight..

nurse1 : kami xda headlight doc..

dctr :apa la ld ni, xda headlight dlm operation room.. kta tkleh gna light bsr ni..
send someone pegi ambil kat clinic..

asist dr : head light xda tp sliper n baju sugeori cntk la..

nurse2 : mmng la kt tawau tu, sliper nya sliper tnds, kmi kat cni ada dua jenis.

dctr : thanks, kta mulakan operation..

asist dr : ok, kamu ni nak wat apa, nak kasi mancung cam idung doc ni ke?
(kan doc tu org india)

nurse 1 : hahahaha..



sugeori d mulakan dgn bg suntikan pelali kat idung
banyak n dalam gila kena suntik...
slps kluar dr bilik sergeori..


nurse 4 : laa.. rupanya kamu ada mslh bleading kat idung. knap x gtau awal2
kmu kna bleading ni sbb kmu tgk awek cntk ni

nurse 3 : ya la.. ubatnya kmu spttnya kenyitkn mata kat awek tu..



sepanjang dilog dorang semua ni...
ak xbleh ckp apa2 hnya mmpu menahan kesakitan..
pastu.. kena msk dlm wad..
masa ubat pelali tu hilang..
wahhh....derita sungguh.. malamnya plak..
famili dtg visit kat wad. dorng bg mknn tp dak da slera..
esoknya.. ble la kluar
bahagianya.....
dpt mc 3 hari lagi.. ble la buat post..




2 komen:

StrEet SkEtChERs said...

waahh..
sakit baa dia..
hahaha..

StrEet SkEtChERs said...

weh, meh lah tgk blog baru kami..

Post a Comment